10 beneficii ale rodiei de care nu ai mai auzit.Incredibil ce poate face acest fruct minune!

Rodia e cunoscut ca cel mai intens afrodiziac,fiind denumita si “particica drgostei”.Va prezentam ce beneficii are rodia asupra organsimului:

 

1.Stimuleaza hormonii

Semintele de rodie au in compozitia lor ulei,care restabilesc echilibrul hormonal in organism.Puteti consuma seminte in timpul menopauzei sau cand aveti dureri de cap sau dureri menstruale.

2.Insulina naturala

Fructele de rodie se recomanda si diabeticilor.Nivelul de glicemie va scadea daca veti consuma de 4 ori pe zi,inainte de masa,cel putin o jumatate de lingurita de suc de rodie.

3.Creste nivelul hemoglobinei

Daca suferiti de anemie,consumati cu incredere rodie.Luati timp de 2 luni,cu 30 de minute inainte de masa,suc de rodie diluat a cate 0.5 pahare de 3 ori pe zi.

4.Dezinfecteza gura si gatul

Faceti clatituri ale gurii si gatului cu decoct din coaja de rodie sau suc de rodie daca aveti angina,stomatita sau faringita.Infectia e distrusa de acizii organici,iar substanta de tanina amelioreaza durerile.

5.Scade tensiunea arteriala

Puteti sa faceti ceai din membrane uscata dintre seminte ,deoarece are rolul de a relaxa sistemul nervos si de a calma somnul.Semintele de rodie scad tensiunea usor,neprovocand efecte adverse.

6.Un produs cosmetic excelent

Daca aveti pielea grasa,cosuri sau puncte negre,folositi masca din coaja de rodie usor prajita cu ulei de masline sau unt.Zgarieturile,arsurile si fisurile se pot trata cu pudra de coaja de rodie.

7.Amelioreaza inflamatiile

Infuzia din coaja de rodie e eficienta in cazul numeroaselor  afectiuni,precum ale organelor genitale,articulatiilor,rinichilor,ficatului,ochilor si urechilor.

Turnati un pahar de apa fierbinte peste 2 lingurite de pudra de coaja.Timp de 30 de minute,lasati sa firaba pe baie de aburi ,strecurati si diluati cu apa fiarta.Se consuma 50 g de 3 ori pe zi,cu 30 de minute inainte de masa.

8.Scoate radiatia

Consumatii rodii daca lucrati cu substante radioactive.

9.Remediu impotriva diareei

Coaja si semintele de rodie se consuma in cazul colitei,diareii sau enterocolitei.In cazul adultilor,luati de 3 ori pe zi dupa masa,cate o lingurita de coaja de rodie  maruntita.

10.Remediu impotriva parazitilor

Infuzati in 400 ml de apa rece,40 g de coaka maruntita ,timp de 5 ore .Apoi,fierbeti la foc incet,pana cand ajunge sa se evapore jumatate din lichid.Dupa ce ati strecurat lichidul,consumati-l in portiuni mici,timp de o ora.Apoi,upa o ora luati un diuretic ,iar dup 5 ore puteti face o clisma