10 obiceiuri care iti ucid rinichii si de care ar trebui sa uiti pentru totdeauna!

Rinchii sunt organe perche, care au rol in reglarea echilibrului dintre apa si sare in organism, reducand productia de celule rosii din sange si tensiunea arteriala. Acestia sunt printre cele mai importante organe din corpul uman.

Iata ce obiceiuri afecteaza sanatatea rinichilor:

1.Lipsa de somn

Functia rinichilor poate fi dereglata din cauza lipsei de somn deoarece, in timpul noptii , tesutul renal se reiinoieste.

2.Fumatul si alcoolul

Atat fumatul, cat si alcoolul ne afecteaza santatea, agravand functiile renale din cauza numarului mare de substante toxice din corp.

3.Consumul excesiv de cofeina

Cofeina este nociva pentru rinichi in cantitati mari, deoarece deshidrateaza organismul din cauza proprietatilor sale diuretice, determinandu-i pe rinichi sa functioneze in zadar.

4.Sedentarismul

Sragnarea rinichilor se produce atunci cand este lipsa de miscare. Se recomanda sa faceti la fiecare ora putina gimnastica pentru a restabili circulatia sangelui.De asemenea, exercitiile fizice previn aparitia pietrelor la rinichi.

5.Lipsa vitaminei B6

Daca vreti ca rinichii vostrii sa functioneze normal, trebuie sa conumati zilnic 1,3 ml de vitamina B6.Aceasta se gaseste in multe fructe, mai putin citricele, pui, peste si cartofi.

6.Golirea intaziata a vezicii urinare

Insuficienta renala poate aparea ca urmare a retentiei permanente de urina in vezica urinara.

7.Cantitatea excesiva de sodiu

Sarea de masa contine sodiu, insa daca este consumata peste masura produce o dereglare a functiei rinichilor.Indicele de sare consumat zilnic de un adult este de 5-6 grame.

8.Dietele exagerate

Dietele duc la golirea rinichilor , neprimind substantele nutritive necesare.

9.Excesul  de proteine

Acest exces de proteine suprasolicita rinchii, contribuind la aparitia pietrelor la rinichi.

10.Utilizarea insuficienta a apei

Trebuie sa consumati suficienta apa pentru a mentine orice organ sanatos.