10 trucuri de curatare fara chimicale

Se stie faptul ca produsele de curatare polueaza aerul din locuinta,asa ca trebuie sa evitam pe cat posibil sa se intample acest lucru.Pentru asta,va propunem sa va intoarceti la metodele traditionale de curatare de pe vremea bunicilor nostri.

Iata cateva metode eficiente de curatare a locuintei:

1.Indepartarea ruginii din baie

Freaca gresia cu o solutie preparata din otet si bicarbonat de sodiu.Dupa ce ati lasat sa actioneze cateva minute,clatiti zona cu apa si lasati sa se usuce.

2.Inlaturarea murdariei si a petelor

Preparati o solutie din 10 parti de apa si o parte de amoniac si spalati geamurile.Apoi,stergeti-le cu o laveta uscata.De asemenea,puteti spala ferestrele cu jumatati de cartofi ,apoi stergeti cu o laveta uscata.

3.Curatarea perfecta a pardoselii

Preparati o solutie dintr-un litru de apa si un sfert de pahar de otet.Astfel,pardoseala va straluci.Gresia trebuie spalata doar cu apa fierbinte.

4.Inlaturarea depunerilor de calcar din masina de spalat

Turnati in compartimentul pentru detergent 80 g de sare de lamaie si programati masina la un ciclu de 80 de grade .Astfel,veti indeparta depunerile de calcar.

5.Oglinzi stralucitoare

Degresati mai intai oglinda,apoi ,adaugati 2 linguri de alcool in solutia cu care ati spalat ferestrele.

6.Curatarea tocatorului

Frecati tocatoarele cu jumatate de lamaie,apoi presarati sare si lasati sa actioneze un sfert de ora.Astfel ,ele vor fi curatate de pete si de miros.Apoi,aplicati iar jumatate de lamaie dup ace ati presarat tocatorul cu sare.La final,clatiti cu apa.

7.Indepartarea murdariei imbibate in covor

Daca aveti covorul imbibat in murdarie sau prezinta mirosuri neplacute,presarati bicarbonat de sodiu cu amidon ,apoi curatati cu aspiratorul.

8.Curatarea faiantei si a rosturilor din baie

Cu ajutorul lamaii si a bicarbonatului de sodiu puteti indeparta ciuperca si mucegaiul de pe faianta,frecand cu o periuta zonele cu probleme.Puteti sa stergeti aceste suprafete cu o jumatate de lamaie,o data pe saptamana,lasand sa actioneze 10 apoi.Apoi,clatiti si lasati sa se usuce.

9.Indepartarea mirosurilor neplacute

Spalati frigiderul cu apa si lamaie,in cantitati egale.Ca sa indepartati mai usor murdaria,puteti adauga si bicarbonat de sodiu.

10.Indepartarea murdariei din aragaz

Amestecati o jumatate de pahar de apa cald cu un pahar de bicarbonat de sodiu.Amestecul obtinut se aplica pe usa si se lasa sa actioneze un sfert de ora.Apoi,clatiti si stergeti acea zona cu o laveta.Dupa ce ati umplut pulverizatorul cu otet alb,pulverizati zona si lasati sa-si faca efectul timp de 15 minute.La final,tot ce trebuie sa mai faceti este sa stergeti cu o laveta.